Den 7. april kan du igen søge tilskud til energirenovering af din bolig (helårsbolig).

Som følge af Energiaftalen 2018 samt Klimaaftalen for energi og industri 2020 er der afsat ca. 2,5 mia. kr. til energirenovering af boligen i årene 2020-2026. Boligejer vil bl.a. kunne søge om tilskud til nye vinduer og døre, isolering mm. Alene i 2021 er der afsat 675 mio. kr. I 2021 vil der være tre ansøgningsrunder – den første starter den 7. april 2021.

Ansøgningen skal baseres på et gyldigt energimærke

Energikonsulent Gert Vinther fra firmaet Bygge-Tilsynet forklarer: ”Fra onsdag den 7. april kl. 10 kan private husejere, ejerforeninger, andelsboligforeninger, udlejere mm. igen søge om tilskud til f.eks. isolering og vinduer. I efteråret søgte flere end 19.000 boligejere om tilskud, men kun ca. 5.500 fik støtte, fordi bygningspuljen meget hurtigt løb tør for midler. Energistyrelsen forsøger nu at få spredt ansøgningerne ud over hele året ved at opdele puljen i tre dele, hvor den første åbner 7. april.

Første betingelse er, at dit hus har et energimærke. Som tommelfingerregel må dit energimærke ikke være udarbejdet før den 1. oktober 2012, men der er også andre faktorer der spiller ind – du kan orientere dig på www.spareenergi.dk.

Et energimærke udarbejdes af en certificeret energikonsulent, som foretager en fysisk
gennemgang af dit hus. I selve energimærkningsrapporten opstiller vi besparelsesforslag, som gælder helt konkret for dit hus. Det er nogle af disse besparelsesforslag, som du kan søge om tilskud til.

Du kan få tilskud til bl.a. isolering, efterisolering, nye vinduer og døre. Vær opmærksom, at tilskudssatserne er sat ned i forhold til sidste år, men der er stadig tale om pænt store tilskud. På sparenergi.dk finder du en tilskudsberegner, hvor du kan beregne, hvad du kan forvente at få i tilskud til dit hus.

Udover, at energimærket skal bruges i forbindelse med din ansøgning om tilskud, hjælper energimærket dig også med at finde ud af, hvordan din bolig bruger mindre varme, og hvordan du får et sundere hus.”

Tilskud til køb af energimærke

Under overholdelse af nogle fastsatte betingelser giver Energistyrelsen også mulighed for at søge om tilskud til indkøb af selve energimærket.

”Vigtigt er, at man ansøger og får tilsagn om de her tilskud, INDEN man påbegynder energirenoveringen. Man kan nemlig ikke få tilskuddet med tilbagevirkende kraft. Kontakt gerne den lokale energikonsulent eller se på www.sparenergi.dk for yderligere informationer” afslutter Gert Vinther

For yderligere uddybning eller spørgsmål:

Gert Vinther
Bygge-Tilsynet
40 14 81 19

Sidebar

Bliv kontaktet
omkring jeres sag

Bliv kontaktet indenfor 1 arbejdsdag, af vores lokale og erfarne fagfolk, eller beregn et tilbud med vores prisberegner på knappen herunder.

Beregn dit tilbud her
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Skriv til os

Beregn din pris