Energimærke

Der er lovkrav til at få udført et energimærke på ejendomme, der sættes til salg eller lejes ud. Disse udføres efter retningslinjer fra Energistyrelsen efter standardiserede normer for opmåling og beregning. Det er ikke usædvanligt, at det forbrug du selv har haft i en periode, afviger fra det beregnede energimærke. Men afvigelsen skyldes typisk den enkeltes brugeradfærd.

Ring og få hurtigt svar 40 14 81 19

Du kan også kontakte os med kontaktformular.
Vi svarer normalt samme dag.

Du kan også få beregnet et uforpligtende tilbud med vores prisberegner 

Gert

Vi har udført energimærker i mere end 7 år. Med over 40 års praktisk erfaring i stort set alle typer byggeopgaver som håndværker, projektleder, udførende firma og tilsynsførende fra de fleste typer bygge- og anlægsopgaver og over 20 års erfaring som rådgivere kan vi give dig som hussælger en grundig og faglig solid tilstandsrapport. Jeg er selv uddannet tømrer og efterfølgende bygningskonstruktør. Og jeg har selv gennemført over 800 energimærker. 

Hvad er et energimærke?

Der er et lovkrav til, at der bliver udført et energimærke ved ejendomshandel eller på ejendomme, der bruges til udlejning.

For at kunne udføre energimærker er der mange krav til det firma, der udfører eftersynene. Det firma, der på overordnet plan står for at udarbejde energimærke, skal have et ISO 9001-certifikat, der certificerer kvaliteten af arbejdsgange og dokumentation. Energikonsulenter kan i praksis arbejde flere under det samme certifikat. Det gør vi her hos os. For at kunne udføre energimærker er der ikke noget specifikt krav til uddannelsesmæssig baggrund – ud over at man skal have bestået et kursus i at udføre disse mærker, samt holde sig opdateret på diverse løbende ændringer. De fleste energikonsulenter har dog en baggrund som ingeniør, arkitekt, bygningskonstruktør eller VVS-er. Hos er vi bygningskonstruktører. Hvert tredje år skal den enkelte energikonsulent bestå et genopfriskningskursus. Energistyrelsen afholder løbende kvalitetskontrol ved stikprøver.

Der al mulig grund til at vælge sin energikonsulent ud fra uvildighed (der faktisk et krav i Energimærkeordningen!) og høj faglighed. Og det er også vor anbefaling at vælge en energikonsulent, der er helt fri af andre interesser en dennes egen faglighed. Det er vores. Pris er naturligvis vigtig og vi holder os på et almindeligvis attraktivt niveau. Nogle ønsker også hastebehandlinger. Men grundighed er trods alt vigtigere. Alle involverede er bedst tjent med gennemarbejdede rapporter, hvor der er så præcist beregnede som muligt.

Vi uafhængige. Vi lægger vægt på høj faglighed og service. Vi er i dialog med vores kunder og møder dem med et smil.

Hvad indgår der typisk i punktform i et energimærke?

  • Kunden finder diverse relevante oplysninger frem, der kan have interesse for et komplet energimærke.
  • Kunden udfylder sælgeroplysninger ud fra sit kendskab til ejendommen.
  • Opmåling af ydervægsmål, tagkonstruktion og vinduer og døre i ydervægge.
  • Fastslå konstruktioners og installationers dimensioner, isoleringsevne og ydelser.
  • Gennemgang af hele boligen med evt. tilhørende kældre og tagrum.
  • Dialog med kunden, inden vi forlader ejendommen, så denne kan spørge ind til det, der er noteret i kladde til energimærke.
  • Ud fra standardiserede beregninger udføres energimærket, der får sit bogstav. Desuden skal der overvejes og evt. foreslås optimeringer af boligens isolering eller installationer.
  • Rapporten modtages typisk senest tre hverdage efter den fysiske gennemgang. 
  • Når rapporten er modtaget og gennemlæst, tager vi gerne igen en snak med kunden.

Kontaktformular

Send os en besked, vi prøver på at svare dig samme dag.